Arbetsdagar på mfÖSJ

Arbetsdagar på mfÖSJ

Arbetslördag 2013-10-26

Arbetsdagar på söderPosted by Andreas Ljungqvist 2013-11-25 20:04:46

Var inne kl 09.00 och öppnade verkstan och lyckades för femtielfte gången misslyckas med att stänga av larmet. Glapp i knappsatsen?? Pappen som vi skulle lägga på godsvagnen lös med sin frånvaro, så även Micke (planerat) med nyckeln till nyckelskåpet.

Så vi som var där, jag, Oliver och Henke passade på att mecka av kulissbågarna med stänger från 600loket. Lagerbussningarna ska bytas då dom är för glappa.

När detta var gjort körde vi till Hässleholm och beskådade HJMF's modelljärnväg över Hässleholms kommuns järnvägsnät med alla stationer i rätt skala, även på längden. Hässleholms station blir nätta 24meter lång och hela anläggningen blir när den är klar ca 70meter lång. Mycket imponerande projekt. Man kan inget annat än beundra entusiasmen och, lycka till!

Därefter bar det åter till gamla C4. Fler hade ramlat in och nu blev det saker gjorda som tänkts göras länge. Som att lyfta ut en 600växel ur en oklippt häck. Det krävs ett gäng 12-20åringar med ett mål i sikte för att det ska ske. Upp med växeln som väger sina kilon, på ett par trallor och iväg med den till museet för att se hur den nya stationen, rundkörningen, ska te sig.

Härligt projekt som ska bli kul att följa. Ideérna formligen sprutar ur det gänget! Det ska bli intressant att följa arbetet med detta


//Peder H

  • Comments(0)//arbetsdag.mfosj.se/#post1